Intelligent Sound

All energy, all music. Just listen!

Vårt erbjudande till studior och professionella 

Av proffs till proffs.

Vår målsättning är att våra kunder ska få en ljudanläggning som gör att t ex du som mixar får en ”exakt” bild av hur det låter. Vi menar att en god ljudmiljö kännetecknas av ett klart, naturligt och korrekt återgivet ljud.

Vi har sedan 1998 specialiserat oss på att utveckla och tillverka högtalare med extremt god linjäritet. Det innebär i huvudsak att ljudet blir mycket rent och tydligt. Med högtalare från Intelligent Sound återges dynamiken i ljudet. Därtill gör den goda linjäriteten att vanliga störningar som distorsion eller fasfel undviks vilket är extra viktigt i studiomiljö.

 

 

Sortiment

IS Monitor 15                                         IS8 Pro MkII                          IS6 Pro MkII

                                                              

 

Referenser

Vi har nära samarbete med flera inspelningsstudior, musiker och ljudmakare

 

Läsvärt

Dilemma
Som kund ställs man inför ett dilemma i betydelsen att olika representanter talar övertygande om sin produkt och sina lösningar. Unik teknik, mätningar, experter och studier i mängder av varianter är alla till för att söka stöd i den lösning varje leverantör förespråkar.
Vi önskar och välkomnar utmaningen att du jämför vår lösning med vilken annan leverantörs lösning du önskar. Utan kostnad eller köptvång kommer vi gärna till dig och gör en tillfällig installation för utvärdering.

  •  

För livespelningar
I sanningens namn måste vi tillstå att det fanns en tid då även vi försökte förbigå akustiska lagar genom att endast installera högtalare längst fram i lokalen. Nu vet vi bättre och Intelligent Sound fördelar ut högtalare så symmetriskt som möjligt i lokalen. Vi har funnit att balanspunkten mellan högtalarljudet och lokalens egenklang är vid ett avstånd på 7 meter mellan högtalarna. 3 till 5 meters mellanrum mellan högtalarna är idealiskt. Med vår egen faslinjära teknologi samverkar alla högtalare med varandra och rummets akustik. Ljudet från högtalarna vävs ihop i perfekt harmoni och samklang. Åhöraren hör karaktären och får närhet till musiken även vid låg volyn och i hela utrymmet.

Den stress som hjärnan upplever när hörseln måste arbeta hårt för att tolka vad den hör är borttagen och lyssningsupplevelsen blir mera avslappnad. Som åhörare störs du inte av för hög volym längst fram eller för låg volym längst bak i lokalen. Med distribuerat ljud minskar akustiska bekymmer med reflektioner från lokalens väggar, tak och golv. Ljudet spelar med och fungerar i samklang med den naturliga akustiken.

Kvalitetssäkring
Med 30 års erfarenhet och forskning i ryggen kan vi erbjuda en professionell ljudanalys av vilken typ av lokal som helst.

 

Vill du veta mer eller diskutera något är du välkommen att ringa oss på 08-584 50 000

Sänd e-post sales@intelligentsound.se

Eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort

 

15 + 3 =