Om oss

Vi har en stark passion för naturtrogen ljudåtergivning. Vi etablerades 1998 och har bred erfarenhet av arbete med ljud. Med vår kunskap om ljud hjälper vi gärna till att finna en lösning som motsvarar eller överträffar dina förväntningar.

 

Vår ambition är att:

– Konstruera högtalare som återger ett så realistisk ljud som möjligt av en inspelad och/eller därmed redigerad ljudkälla.

Vi har utvecklat en unik teknik inom konstruktion av delningsfilter till högtalare. Denna teknik, som vi arbetat fram under 40 år, är vi mäkta stolta över. Vi kommer inte avslöja detaljerna i vår teknik men vi är mer än glada att dela med oss av resultatet.

Våra kunder

Till våra kunder hör utövande musiker, ljudtekniker och studior, hörsalar, kyrkor, gym, restauranger samt hifi-intresserade och andra som uppskattar eller har behov av ett väl förmedlat ljud. Överallt där krav på god hörbarhet ställs är vi intresserade av att hjälpa till. Utmana oss gärna!

Butiken

Att läsa om ljud är lärorikt men till syvende och sist är det upplevelsen som räknas. I vår butik i Kungsängen finns hela vårt sortiment till provlyssning. Tag gärna med egen musik och/eller egen utrustning om så önskas. Vi gillar att jämföras.

Självklart bjuder vi på kaffe/te.

”Hitta till butiken”

Familjeägt med partners

Intelligent Sound är ett familjeägt företag med god soliditet. Vi har i snart två decennier tagit stolthet i ett engagerat arbete under parollen ”All energy – All music”. Installationer och uppdrag utförs i egen regi med hjälp av ett noggrant utvalt nätverk av ljudtekniker, specialister och hantverkare.