Flux

Denna gång var det gruppen Flux som gjorde en inspelning. Gruppen består av Jon Fält på trummor, Mattias Windemo på gitarr och Per Ola Landin på bas. Live inspelningen gjordes med IS-utrustning i Baldersalen i Bollnäs.

Vid inspelningen användes mikrofoner av mörket Røde NT5 med s.k. njurekapsel från Michael Joly i USA. Gitarristens gitarr-rigg bestod av pedalbrett, slutsteg från Intelligent Sound och ett par högtalare av modell Double 6 också från Intelligent Sound.

Innan själva inspelningen startar är det fokus på mikrofonplacering. Vi lägger mycket tid på att hitta det sound som konstnärerna önskar att deras lyssnare skall uppleva. Efter inspelningen görs en mixning. Då balanseras panorering, ljudnivå och tidsanpassning av mikrofoner. Eventuell sista åtgärd är att ta till equalizer . Efter mastring, dvs. finputsning av inspelningen, levererar vi slutmaterialet på en CD-skiva i original eller på fil. När mixen var klar åkte den direkt till skivbolaget ECM för test.

 

 

Jon Fält och Mattias Windemo hos Petter.
Jon Fält och Mattias Windemo mixar på nördnivå.

Reaper är en favorit

Kablar förädlade av  Intelligent sound bidrar till det goda ljudet.
Många av våra kunder är villiga att öppna sina portar för att demonstrera sin anläggning. Kontakta oss så förmedlar vi gärna kontakten.