Västanbygården, Sandviken

Gitarrkonstnären Mattias Windemo gav en konsert i församlingssalen. Mattias använde sig av sig sitt mobila ljudsystem från Intelligent Sound. Publik och arrangör var nöjda med ljudet och diskussionen efter spelningen ledde till att Intelligent Sound fick offerera och  installera ett nytt ljudsystem i lokalen.

Vi försöker alltid återanvända så mycket som möjligt och här gick det att återanvända en del befintliga kabelkanaler. I ett angränsande förråd placerades förstärkare, hörslingeförstärkare, CD, trådlösa mikrofoner etc. Den gamla mixern var placerad inne i förrådet och handhavandet försvårades av att man var tvungen att stå ute i salen för att höra hur det lät medan man inne i förrådet skruvade på mixern. Den nya mixern monterades på väggen ute i salen. Detta förenklade handhavandet avsevärt.

En liten kuriositet var att den gamla hörslingeförstärkaren var inkopplad på ett sådant sett att den tyvärr inte fick signal. Detta är fenomen som vi ofta stöter på. En del äldre mixrar/förstärkare saknar adekvat utgång för hörslinga.

I bildserien kan ni ta del av installationsprocessen.

Installationen påbörjas

Intelligents Sound Anywhere högtalare placerade uppe bland takstolarna

Högtalarna installerades enligt principen ”Distribuerat ljud”

Petter underhåller installatörerna med sitt gitarrspel

Många av våra kunder är villiga att öppna sina portar för att demonstrera sin anläggning. Kontakta oss så förmedlar vi gärna kontakten.