Per Overgaard

Från Shindo till Intelligent Sound: Petter har alltid rätt……

Att sälja min älskade japanska Shindo hifi var ingen enkel beslut, Shindo/Devore var egentligen mitt sista system. Men som alla entusiaster vet, är jakten på det perfekta ljudet en evig resa.
Efter ett besök hos Åke – tänkte jag att prova ett par kabler från Intelligent sound – Silk100. Jag beställte på hemsiden, och då fick jag en oprining från Petter Hölaas, Norsken, en begåvad hantverkare som specialiserar sig på att bygga högtalare och ljudsystem som är enastående i sin kvalitet, och han fick forklara att jag har bestält fel och får komma till butikken och göra om det, så en frysande onsdag – var det präcis vad jag gjorde
Jag fick ingen kabler den dag men jag lyssnade på Petters system og tänkte: FAN OCHSÅ………
Att förhandla fram försäljningen av min Shindo var en balansgång av känslor och förväntningar. Jag ville att den nya ägaren skulle uppskatta och vårda systemet på samma sätt som jag hade gjort. När överenskommelsen var klar och Shindo-hifi´n hade lämnat mitt hem, till Israel, Tyskland och Ukraine var jag klar till Intelligen Sound, Petter viste inte om min beslut – men nu var jag på ”point of no return”
Petter har alltid rätt, tyvärr……
Den personliga uppmärksamheten från Petter Hölaas var en frisk fläkt jämfört med den ibland anonyma upplevelsen av att köpa ett ljudsystem. Han engagerade sig fullständigt i mitt projekt och utmanade mig att tänka utanför ramarna för att skapa något unikt, men fattade att jag var livsräd att investerere i ett total system.

En av de mest spännande delarna av processen var valet av hela systemet incl 2 stk 500w klass D forstärkere, kabler, DAC, galvanisk avskiljare (gigantisk skillnad), riia – allt . Det var som att gå in i en ljudstudio där varje detalj var noggrant övervägd och varje högtalare var ett konstverk i sig självt, helt utrolig dynamik och kvalité, jag hörte grejer i musiken som inte fanns, sista gång jag lyssnade på den.
Efter flera möten och diskussioner bestämde vi oss för Monitor 8 var perfekt anpassad till mina behov. Petter Hölaas gick långt för att försäkra sig om att varje komponent valdes med omsorg och att installationen var som jag har lyssnat till i butiken, var DET som jag köpte – ingen kompromis
När det nya systemet väl var installerat hemma och jag för första gången startade upp det för att lyssna, var upplevelsen inget mindre än en ljudlig revelation. Petter Hölaas hade inte bara byggt ett ljudsystem; han hade skapat en portal till musikens kärna.

Att sälja min Shindo hifi och övergå till Petter Hölaas system var en resa med mycket känslor som inte bara handlade om att uppgradera min ljudupplevelse utan också om att utforska en sida som jag inte trodde var mögligt.

Min resa från Shindo till Petter Hölaas var en påminnelse om att ljud är mer än bara vibrationer i luften; det är forståelsen for vad som gör musik unik. Det var en investering i min passion för musik och ljudkvalitet, och jag är tacksam att ha haft möjligheten att samarbeta med en talangfull hantverkare som Petter Hölaas, men min fru tycker jag är tokig och mina instagram fölgere kommer att kommentera : insane, selling Shindo is insane……
but I DONT CARE !!!
Mit Shindo System:
Shindo Monbrinson PreAmp
Shindo Montille CV391 Poweramp
Devore The Nines Högtalere
Shindo silver kabler

I slutändan var övergången från Shindo till Intelligent Sound inte bara en uppgradering av ljudsystemet utan en resa in i ljudets djupaste teknik. Det var en påminnelse om att det alltid finns nya horisonter att utforska inom ljudvärlden och att det är värt att sträva efter det bästa möjliga ljudet, oavsett var den resan tar en, välg med örat inte dina ögon.

Färdigheter

Upplagt på

2024-01-24