I våras skrev jag om vad som är på gång hos oss på Intelligent Sound och några nyheter är nu mycket nära att möta marknaden.
Under en varm och skön sommar där vi ägnat oss åt bad i viken, gungat i hammocken, fikat i kvällssolen, svalkat oss med kalla handdukar på huvudet etc. har vi också funnit tid för kreativa aktiviteter som att konstruera högtalarmodeller och färdigställa de modeller vi har arbetat med de senaste åren.

Just i dagarna har efterföljaren till IS815 blivit klar i labbet. Vårt nya flaggskepp heter ISM15. (Intelligent Sound Monitor 15 där 15 refererar till storlek på baselementet)
Det första paret filter är under produktion och nya lådor ligger snart i cnc fräsen. Efter alla testvarianter tror vi nu att detta par blir den konstruktion vi kommer lansera. I början kommer ISM15 att säljas i passivt utförande men snart kommer den att kunna beställas med inbyggt slutsteg. Vi arbetar med en egen slutstegslösning som delas mellan bas- mellanregister och diskant. Som det ser ut just nu blir slutsteget för basen 500w klass D och slutsteget för toppen 100w klass AB. Vår ambition är att få ut det allra bästa ur de olika slutstegsvarianterna.

Vår trotjänare IS8 Pro MKII är på väg att ta slut i lager och vissa komponenter går inte längre att köpa in så det är ett gyllene tillfälle att ytterligare förbättra vår mest säljande modell. Efterföljaren har arbetsnamnet ISM8. Det ser ut att bli en tre-vägare med en 8 tums bas, 5,25 tums mellanregister samt diskant. I nuläget arbetar vi med en kub som har måtten 35x35x35 cm. Vi tycker om att ställa den på kant som en ruter. Ett bordsstativ är designat och klart och stativet kan även byggas ut till att bli ett golvstativ. Vill man inte ställa högtalaren på kant så går det självklart att ha den liggande på sidan.

ISM8 på stativ

I första hand med tanke på våra installationer så har vi tagit fram en mindre högtalare i aluminiumprofil som nu är klar för produktion. Den är smal, grund och avlång. En kompletterande basenhet, IS8LFE, som behövs när denna modell skall vara fullödig för musikåtergivning är under utveckling.

En slutstegsmodul med 130w i 8 och 4 ohm är klar för leverans och presenteras snart på hemsidan. Slutsteget är tänkt för inbyggnad i högtalare men kan även levereras i en låda byggd av Valchromat.

Vi arbetar dessutom med ytterligare modeller som kommer att bli klara lite längre fram.

  • Ett par varianter av PA högtalare är i labbet nu.
  • En trippel 8 modell som blir en golvstående högtalare i modesta mått som underlättar placering men inte gör avkall på ljudkvalitet
  • En efterföljare till ISM4 (monitor4). Den nya får basöppningen framåt, dubbelt så kraftig förstärkare, fler ingångar samt LFE utgång.

I dessa valtider undrar vi vilket som blir ditt val ur vårt utbud. Vårt råd: Just listen!

Petter bärandes en IS8LFE