Mariakyrkan Sigtuna

Mariakyrkan har sittplatser för drygt 400 personer. Akustiken har en underbar touch av medeltid; långsam sång och musik kan svårligen låta bättre! Tal på håll dränks däremot av kyrkans efterklang och för att kunna uppfatta talet i hela kyrkorummet behöver högtalarsystemet vara extremt anpassat och kalibrerat för att inte arbeta mot akustiken men däremot  att samverka med kyrkans akustik.

Under 1900 talet hade det monterats olika ljudanläggningar i Mariakyrkan. Det gav att där fanns skruvhål på kyrkans pelare och att det fanns nedlagda kabelrör under kyrkogolvet. För att täcka kyrkan med ljud, monterades 10 stycken Double 6 från Intelligent Sound samt fyra stycken dito enkel sexor. Samtliga högtalare och synliga kablar färganpassades till kyrkans övriga interiör. All elektronik placerades i ett pyttelitet utrymme under den lilla trappan till orgelläktaren. Utrymmet gick under namnet “Björngrottan”.

Högtalare från Intelligent Sound monterade enligt principen “Distribuerad ljud”.

Mariakyrkans himmelska rymd!

Pekskärm för digitalt styrsystem i kyrkan.

Rigmor målar för färganpassning

Petter utbildar i handhavande

Många av våra kunder är villiga att öppna sina portar för att demonstrera sin anläggning. Kontakta oss så förmedlar vi gärna kontakten.