Installation hos hitmakarna Trinity Music

Projektets beskrivning

Trinity Music består av Sebastian Lundberg, Johan Gustafson och Fred Häggstam som skolat sig vid Musikmakarna Örnsköldsvik.

Trion höll tidigare till i en mindre studio än den de har idag. De kom i kontakt med oss genom en god vän med erfarenhet av Intelligent Sound. Under en tid fick de testa ett par IS8 Pro MKII Plus, närfältsmonitorer. Trion blev mycket nöjda och efter testperioden behölls högtalarna. Senare kompletterades dessa med ett par basar; IS15 Pro MKI.

När verksamheten vuxit och trion hade möjlighet  att flytta till något större upptäcktes snart att basarna inte förmedlade den önskade ljudnivån. De vände sig åter till oss i hopp om att vi hade något som kunde spela ännu starkare. Självklart hade vi det! Och för att lösa problemet snabbt lånades ett par Dubbeltolvor ut.

Det befintliga 815 paret med MKI basar flyttades till ett angränsande inspelningsrum för att tjäna som ett extra mixningspar. Sedan införskaffades ett par IS815 Pro MKII Plus – för med MKII-basar går det att spela betydligt starkare. De tillfälligt utlånade Dubbeltolvorna kom hem till oss igen och Trinity klarar sig gott och väl på den ljudvolym de nu har tillgång till. Båda monitorsystemen drivs med slutsteg från Crown. Högtalarkablar Silspeak, signalkablar SilK.

15" basar som närfält

Hur maffigt får det bli?! Här står 15″ basarna på bordet och imponerar. Det är underbart när ljudet kan prioriteras.

Service på plats pågår

Felsökning av ett oljud i en av högtalarna. Troligtvis transportskada. På plats i studio hittar och åtgärdar Petter Hölaas felet. Filtret hade ryckts från sin förankring.

Branschkollegor emellan

Petter Hölaas samtalar generellt om studioarbete.

Färdigt!

Lyssnar till musik skapat av: Sebastian Lundberg, Johan Gustafson och Fredrik Häggstam.

Många av våra kunder är villiga att öppna sina portar för att demonstrera sin anläggning. Kontakta oss så förmedlar vi gärna kontakten.