Stockholms mejeri Arla

Möjligheten för personalen att lyssna på musik/sport etc tillsammans med ljudkvaliteten har bidragit mycket positivt till arbetsmiljön.— Kristian Vainio, kyllagerchef

Säkerhet är viktigt för Arla och med ljududtrustning från Intelligent sound är säkerheten lyckligt kombinerad med trivsam arbetsmiljö. Kraven var att anläggningen skulle kunna fungera både för att spela musik och för den viktiga funktionen Voice and Alarm. På Stockholms mejeri har de ett larmsystem där det är mycket viktigt att alla kan uppfatta precis vad som förmedlas. Medarbetarna får nämligen olika direktiv om uppsamlingsplats, inomhus alternativt utomhus, beroende på aktuell situation. Dessa larm talas ut med en röst och ingen får missa vad som sägs.

Ytan i kyllagret uppgår till 5000 kvm (118 m lång, 43 m bred och 7 m i takhöjd). Totalt är ca 200 personer verksamma med varuhantering både manuellt och med truck dygnet runt 7 dagar i veckan.

Det är således en relativt bullrig miljö. Många personer skall nås med musik under arbetet och utrop av akuta meddelanden.

 

 

 

 

Galleri

Många av våra kunder är villiga att öppna sina portar för att demonstrera sin anläggning. Kontakta oss så förmedlar vi gärna kontakten.