Kablar

SilK 050S

Silspeak 415

I vår bransch är det få saker som är så omtvistat som kablars betydelse. Vår erfarenhet är att desto mer linjär och faskorrekt högtalare desto tydligare och därmed större betydelse har kablaget. Vi använder oss av och saluför de kablar vi anser har minst påverkan på ljudet. Vi vill inte att en kabel varken skall tillföra eller dra ifrån något, endast helt neutralt förmedla signalen.

Läs gärna Vår syn på ljud för ytterligare information.

                Kontaktering utföres av oss till ett fast pris av 250:-

        Alla priser SEK inkl. moms

        Eventuell frakt tillkommer

SilK 050S

 • Antal ledare 1
 • Area 0,5mm2
 • Yttre diameter 2 mm
 • Lämplig till: Signal & Högtalare
 • Pris per meter exkl kontakter: 400:-
 • Vår absoluta favoritkabel

 

 

 

SilK 050

 

 • Antal ledare 2 + skärm
 • Area 0,5mm2
 • Yttre diameter 7 mm
 • Signalkabel
 • Pris per meter exkl kontakter: 600:-

SilK 035

 

 • Antal ledare 2 + skärm
 • Area 0,35 mm2
 • Yttre diameter 5 mm
 • Signalkabel
 • Pris per meter exkl kontakter: 300:-

Silspeak 440

 • Antal ledare 4
 • Area 4 mm2
 • Yttre diameter 13 mm
 • Högtalarkabel
 • Pris per meter exkl kontakter: 450:-

Silspeak 415

 

 • Antal ledare:4
 • Area 1,5 mm2
 • Yttre diameter 8 mm
 • Högtalarkabel
 • Pris per meter exkl kontakter: 200:-

Silspeak Master Reference

Vi säljer nu ut de sista exemplaren!

Högtalarkabel: Fyrflätad SilSpeak 140, Master Reference, i förtennad koppar och i silikonbaserat hölje. 8mm^2 till plus respektive till minus. Ljudet är välbalanserat och bibehållet kraftfullt, mer sofistikerad än SilSpeak 440. Vi har olika längder på lager. Hör av dig så hjälper vi dig finna den kabel du behöver.

Dessa kablar säljs okontakterade. Du kontakterar själv eller skruvar fast direkt i elektronikens / högtalarnas polskruvar.

 • Pris per meter exkl kontakter: 400:-

Kontakter

Minutiöst kvalitetstänkande är en stor del av att lyckas med med produktutveckling. Furutech sätter fokus på varje komponent i överföring av ström och signal. Detta gör man genom att avvända sig av optimala lösningar för välkända problem som kontaktresistans, skärmning av EMI och RFI och jordning. Furutech använder de bästa tillgängliga materialen och tillverkningsprocesser. Furutech kallar detta för ”Furutech Pure Transmission Philosophy”

Alla priser SEK inkl. moms

Eventuell frakt tillkommer

FP-202 (R)

FP-202 är en riktig klassiker. Under många år var den Furutechs Top of the line och än idag är den en storsäljare.Centrumpinnen i FP-202 är tillverkad av en eutektisk (α) kopparlegering som är rodiumpläterad. Kontakten har två skruvar för fastsättning av kabeln, den ena är ämnad för kabelns kardeler och den andra för att greppa kabelns isolering och se till att termineringen blir stabil och säker. Självklart kan kontakten även lödas.

FP-202 är låsbar genom att skruven i kontaktens bakkant skruvas åt och pressar ett stift framåt i den tredelade centrumpinnen som därmed expanderar och ser till att kontakten sitter säkert utan att falla ur polskruven. Kontakten är även stackbar tackvare att kabeln löper snett nedåt och lämnar en öppning bakåt där ytterligare en banankontakt kan fästas.

Pris 989:- /4-pack

FP-126(R)

Kontaktkroppen i FP-126 är tillverkad av α (Alpha) kopparlegering som pläterats med rodium. Centrumpinnen består av α (Alpha) OCC (ren koppar) och är rodiumpläterad. Mittstiftet löper hela vägen in till kabelinfästningen där ledarna löds fast direkt i mittstiftets bakkant. Mer direkt koppling kan det inte bli. Kontaktkroppen och mittstiftet är isolerade med Teflon. Höljet är tillverkat av svartlackerad kopparlegering. FP-126 kan ta kablar upp till 7,3 mm i diameter.

Pris 759:- för 4st

FP-108(R)

Kontaktkroppen i FP-108 är tillverkad av kopparlegering som pläterats med rodium. Centrumpinnen består av PCOCC (ren koppar) och är rodiumpläterad. Ledarna skruvas fast i kontakten och mittstiftet går hela vägen in till infästningen. Detta gör att kabeln skruvas direkt mot kontaktstiftet i rodiumpläterad (α) koppar, mer direkt koppling kan det inte bli. Självklart kan kontakten även lödas.Höljet är tillverkat av svartlackerad kopparlegering och isoleringen i FP-108 är teflon.

Kontakten är låsbar genom att den kraftiga hylsan skruvas åt och därmed klämmer åt chucken i kontaktens framkant. Detta gör att FP-108 sitter säkert på plats utan att riskera att falla ur.

Pris 1495:- för 4st

CF-102(R)

Kontaktkroppen i CF-102 är tillverkad av (α) kopparlegering som pläterats med rodium. Centrumpinnen består av PCOCC (ren koppar) och är rodiumpläterad. Ledarna skruvas fast i kontakten och mittstiftet går hela vägen in till infästningen. Detta gör att kabeln skruvas direkt mot kontaktstiftet i rodiumpläterad (α) koppar, mer direkt koppling kan det inte bli. Självklart kan kontakten även lödas.Höljet är uppbyggt av omagnetiskt rostfritt stål och kolfiber.

Kontakten är låsbar genom att den kraftiga hylsan skruvas åt och därmed klämmer åt chucken i kontaktens framkant. Detta gör att CF-102 sitter säkert på plats utan att riskera att falla ur. Isoleringen i CF-102 är teflon.

Pris 1495:- för 2st

CF-202(R)

Kontaktkroppen i CF-202 är tillverkad av omagnetiskt rostfritt stål. Den expanderande centrumpinnen består av ren (α) koppar och är rodiumpläterad. Kontakten har en speciellt utformad anslutningsskruv med en hylsa som samlar kardelerna och ger en säker och stabil fastsättning, även med en tunn kabel. När hylsan tas bort kan man skruva fast kablar upp till 5 mm diameter. Ledaren skruvas fast mot direkt mot centrumpinnen i rodiumpläterad (α) koppar som går hela vägen in till infästningen – mer direkt koppling kan det inte bli. Självklart kan kontakten även lödas.Höljet är uppbyggt av omagnetiskt rostfritt stål och kolfiber.

Kontakten är låsbar genom att den kraftiga hylsan skruvas åt och därmed pressar fram ett stift i den tredelade centrumpinnen som då expanderar. Detta gör att CF-102 sitter säkert på plats utan att riskera att falla ur

Pris 1995:- för 2st

CF-601M (R)

Höljet är tillverkat av omagnetiskt rostfritt stål och har dämpats med kolfiber för att få en så dämpad och vibrationsfri kontakt som möjligt. CF-601M kan ta kablar upp till 10 mm i diameter. Kablarna löds fast i kontakten.Kontaktstiften består av α (Alpha) Berylliumkoppar som pläterats med rodium. Kontaktkroppen är isolerad med PVDF teflon. Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.

Pris 1095:- st

CF-602F (R)

Höljet är tillverkat av omagnetiskt rostfritt stål och har dämpats med kolfiber för att få en så dämpad och vibrationsfri kontakt som möjligt. CF-602F kan ta kablar upp till 10 mm i diameter. Kablarna löds fast i kontakten.Kontaktstiften består av α (Alpha) Berylliumkoppar som pläterats med rodium. Kontaktkroppen är isolerad med PVDF teflon. Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.

Pris 1249:- st

FP-701 M (G)

Kontaktkroppen är tillverkad av kopparlegering och isolerad med PBT glasfiber. FP-701M kan ta kablar upp till 9 mm i diameter. Kablarna löds fast i kontakten.Kontaktstiften består av α (Alpha) eutektisk kopparlegering som pläterats med 24k guld. Höljet är tillverkat av svartlackerad kopparlegering.

Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process

Pris 190:- st

FP-702F (G)

Kontaktkroppen är tillverkad av kopparlegering och isolerad med PBT glasfiber. FP-702F kan ta kablar upp till 9 mm i diameter. Kablarna löds fast i kontakten.Kontaktstiften består av α (Alpha) eutektisk kopparlegering som pläterats med 24k guld. Höljet är tillverkat av svartlackerad kopparlegering. Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.

Pris 225:- st

CF-735 (R)

Det första man ser är kontaktens hus av polerat, omagnetiskt rostfritt stål som dämpats med kolfiber. Valet av rostfritt stål har gjort det möjligt att hålla nere den totala diametern till endast 10,2 mm. Det rostfria stålet ger även en god skärmning och tillsammans med kolfibern en utmärkt dämpning.Kontaktytorna på CF-735 SM är tillverkade i ett stycke, av ren α (Alpha) koppar som har pläterats med rodium. Kontaktens kropp och jordstiftet består av en rodiumpläterad α (Alpha) kopparlegering. För att hålla nere impedansen har man valt att isolera de olika kontaktytorna med en blandning av nylon och glasfiber.

CF-735 SM hanterar kablar med en ytterdiameter på upp till 5,3 mm. Anlutningarna löds fast.

Pris 445:- st

FT-735 (R)

Att tanken bakom FT-735 var att ta fram en välljudande 3,5 mm minitelekontakt till hörlurar blir tydligt när man tittar på materialen man valt att använda.Det första man ser är kontaktens hus av polerat, omagnetiskt rostfritt stål. Valet av rostfritt stål har gjort det möjligt att hålla nere den totala diametern till endast 9 mm. Det rostfria stålet ger även en god skärmning och dämpning.

Kontaktytorna på FT-735 är tillverkade av rodiumpläterad α (Alpha) fosforbrons, vilket är en mycket slitstark kombination med utmärkta ljudegenskaper. De olika kontaktytorna isoleras med Teflon. Kontaktens dragavlastning är av klämtyp och består av rodiumpläterad kopparlegering.

FT-735 hanterar kablar med en ytterdiameter på upp till 5 mm. Anlutningarna löds fast.

Pris 310:- st

CF-763 (R)

Att tanken bakom CF-763 var att ta fram en välljudande 6,3 mm telekontakt till hörlurar blir tydligt när man tittar på materialen man valt att använda.Det första man ser är kontaktens hus av polerat, omagnetiskt rostfritt stål som dämpats med kolfiber. Valet av rostfritt stål har gjort det möjligt att hålla nere den totala diametern till endast 14 mm. Det rostfria stålet ger även en god skärmning och tillsammans med kolfibern en utmärkt dämpning.

Kontaktytorna på CF-763 är tillverkade av rodiumpläterad α (Alpha) fosforbrons, vilket är en mycket slitstark kombination med utmärkta ljudegenskaper. De olika kontaktytorna isoleras med Teflon. Kontaktens dragavlastning är av klämtyp och består av rodiumpläterad kopparlegering.

CF-763 hanterar kablar med en ytterdiameter på upp till 8 mm. Anlutningarna löds fast.

Pris 529:- st

FP-703 (G)

 • Monoutförande
 • Mycket lämplig till t ex hörtelefoner
 • Lödanslutning

Pris 159:- st

FP-704 (G)

 • Stereoutförande
 • Mycket lämplig till t ex hörtelefoner
 • Lödanslutning

Pris 189:- st