Monitor 4

Kompakt, högupplöst, trådlöst ljud

Vi fick flera frågor om Intelligent Sound kunde ta fram en liten komplett ljudanläggning av portabelt format men med samma ljudkvalitet som i våra övriga högtalare. Vi gillar att bli utmanande så vi började fundera på hur vi skulle lösa detta.

För oss hade det varit orimligt att konstruera och tillverka denna ljudanläggning i alla dess delar. Vi hävdar att delningsfiltret utgör ca 80% av den ljudkvalitet vi vill och kan åstadkomma så vi började att undersöka vad som fanns på OEM marknaden. Vi fastnade för en modell tillverkad i Kina. I denna modell insåg vi att genom vår teknik kunde vi nå det mål vi önskade. I samförstånd med tillverkaren har vi konstruerat och implementerat vårt delningsfilter samt byggt om förstärkardelen.

Vi är mycket nöjda med resultatet och erbjuder nu Monitor 4 som en del i vårt sortiment. Monitor 4 är väl värd att lyssna på, den har åstadkommit många höjda ögonbryn och tappade hakor och den är även en fröjd för örat.

I Monitor 4 får du bl. a:

  • Blåtandsanslutning för telefon eller annan källa
  • RCA-AUX-ingång för TV, CD etc.
  • Inbyggd förstärkare med FM-radio
  • Fjärrkontroll

Exempel på användningsområden är:

  • Datorhögtalare
  • TV-högtalare
  • Kök-, garage-, eller barnens anläggning
  • Hemmastudiomonitor för det lilla formatet via PC/Mac

Listpris inkl. moms: SEK 14 900:- 

Utmärkande högtalarteknik från Intelligent Sound

N

Själv­åter­ställande över­belastnings­skydd

Högtalaren är försedd med ett självåterställande skydd mot överbelastning, ISH (Intelligent Signal Handling). Detta ökar högtalarens livslängd och minimerar behovet av service. ISH fungerar så att vid en överbelastning dämpas ljudnivån c a 10dB. Man blir uppmärksammad på att nivån är för hög för högtalarens och man kan vidta åtgärd. Om varningen negligeras förblir ljudnivån fortsatt sänkt till det att insignalen åter sänks till under ISHns / högtalarens gränsvärde. Läs mer om ISH

Tekniska specifikationer

ModellMonitor 4
Systemtyp2 vägs basreflex 4,5" baselement och Soft dome diskant
Linjärt frekvensområde72Hz — 20kHz
Maximalt ljudtryck92dB
Nominell impedans
Max. effekt15W RMS i 8Ω
ÖverbelastningsskyddISH, aktivt självåterställande
AnslutningarRCA-AUX-ingång för TV, CD etc.
Dimensioner (H x B x D)320 x 150 x 200 mm
UtförandeMDF
FärgSvart pianolack
Vikt6kg /st