Utgången modell

Double 6 är synnerligen smidig för att vara en golvhögtalare, det är förvisso vår minsta golvhögtalarmodell men låt dig inte luras av storleken. Ljudet från Double 6 är stort och den kan spela starkt men framförallt är ljudåtergivningen, förmedlad via vårt unika delningsfilter, av samma höga ljudkvalitet som våra övriga högtalare.

Double 6´s egenskaper gör den lämplig att koppla i serie och parallell vid installation i stora utrymmen som kyrkor, teatrar och konferensanläggningar. Men den passar likväl briljant i hifi- och hembiosystem. Vid utrymmen upp till ca 35 m2 och med normal takhöjd så fyller ljudet från ett par Double 6 ditt utrymme förträffligt.

Vi är orubbliga i vår strategi att inte göra avkall på ljudkvaliteten, oavsett modell eller användningsområde av högtalare. Vi är därför stolta över att alla högtalare från Intelligent Sound innehar alla de egenskaper vi finner betydande för en verklighetstrogen ljudåtergivning. Har du redan tagit del av vår ljudfilosofi eller är bekant med våra produkter så vet du att det framför allt är vårt unika delningsfilter som ger dig följande:

• Mycket realistisk och naturtrogen ljudåtergivning
• Rent, klart och tydligt ljud
• Exceptionell spännvidd av en enhetlig ljudbild
• Samstämd klangbalans som möjliggör kombination av alla modeller i samma ljudsystem
• Återgivning av röster, instrument och ljudeffekter intimt nära källan
• Tredimensionell ljudbild
• Fas och amplitud linjärt ljud
• Kalibrerad för optimal prestanda placering 10 cm från bakre vägg

 

 

Tekniska specifikationer

ModellDouble 6 mk II
Systemtyp3-vägs sluten låda. 2st 6,5” basar och en 1” soft dome diskant
Linjärt frekvensområde inom en konisk öppningsvinkel om 36°53Hz — 16kHz
Utökat frekvensområde48Hz = -3dB
Hanterbart frekvensområde38Hz = -10dB
Känslighet (Pink/1m/2,8V/125Hz)90dB
Maximalt ljudtryck114dB
Nominell impedans
Max. effekt300W RMS i 4Ω
ÖverbelastningsskyddISH, aktivt självåterställande
AnslutningarBanan- gaffel eller oterminerad kabel
Dimensioner (H x B x D)1030 x 215 x 245 mm
Utförande15mm MDF
FärgMattsvart vinyl
Vikt14kg /st
Mer om Double 6

Double 6 är en av de modeller vi tagit fram baserat på en OEM konstruktion

För ett företag i vår storlek är det en omfattande och tidskrävande process att designa lådor, ta fram element, emballage, montering, etc, etc. För oss är låda och element en grund för det som sedan komma skall. Oem-tillverkade högtalarlådor och element är ibland av tillräcklig bra kvalitet för att vi skall kunna nå det ljud vi önskar genom att tillföra vår kunskap i att konstruera delningsfilter. Det är delningsfiltren som kännetecknar våra produkter och det ljud vi är stolta över.

I Intelligent Sounds ljudvärld anses en högtalare bestå av tre huvuddelar: låda, element och delningsfilter:

  • Lådan måsta vara tillräcklig stabil och innehålla de antal liter luft som behövs för att elementen skall få gynnsamma villkor för att fungera fritt.
  • Elementen behöver ha en lagom motor för att klara av den dynamik som önskas.
  • Delningsfiltret är den absolut viktigaste komponenten i en högtalare. Där försiggår styrningen av elementen och det slutliga ljudet blir så bra som delningsfiltret är. Uttryckt i siffror skulle man lite nonchalant kunna säga att lådan står för 10% av ljudet, elementen 10% och delningsfiltret 80% av det slutliga högtalarljudet.

Historien bakom Double 6
Det vi gjorde var att vi köpte in ett antal lådor av standard industrilåda med standardmått och elementkonfiguration som många andra. Vi stagade om lådorna, bytte internkablaget, slängde originalfiltren och utvecklade egna filter-lösningar. Vår filterlösning blev ett helt nytt fyrvägsfilter. Processen att utveckla ett nytt delningsfilter är mycket omfattande. Finna nya lösningar genomföra oräkneliga tester tar lång tid och är ibland en process som allvarligt prövar vårt tålamod. Samtidigt är just denna process källan till vår lycka när vi uppnått det vi önskat. Med ett företagsekonomiskt sätt att räkna får vi aldrig betalt för varje nedlagd konstruktionstimma. Våra tillverkningsserier är för små för industriell tillverkning vilket innebär betydande arbetskostnader. Försäljningspriset på våra konstruktioner sätts efter vår avvägning av kostnad och marknadsvärde.
Flera i branschen och många tyckare som ofta inte ens hört resultatet har svårt att acceptera detta sätt att saluföra en högtalare. Oavsett vem som konstruerat lådan och elementen är vi stolta över det ljud vi genom vårt delningsfilter kan presentera för dig som lyssnare.
Petter Hölaas, VD